Hidroterapist Hizmetleri

Eskişehir Termal Otel Hidroterapist Hizmetleri

WATSU TERAPİSİ

Watsu Terapisi  :Bedensel,Zihinsel ve Ruhsal Özgürleşme

Watsu terapisi, bedensel, zihinsel ve ruhsal özgürleşme deneyimidir. Sıcak su içerisinde nefese ve bedenin serbest hareketine odaklanarak bütünsel iyi oluş halini desteklemeyi amaçlar. Temelleri Japon beden çalışmalarına dayanan Watsu, ismini İngilizcede su anlamına gelen “water” ve Japoncada bir masaj tekniği olarak bilinen “shiatsu” kelimelerinin birleşiminden almaktadır. Dünyanın ilk hidroterapi tekniği olarak bilinen Watsu nedir, faydaları nelerdir ve nasıl bir deneyim sunar sizin için araştırdık.

Birçok tekniğin, amacın ve sonucun bir araya gelmesi ile oluşan Watsu, hem bedensel hem de ruhsal iyi olma halini destekleyen bir deneyim olarak biliniyor. Watsu terapisi, 1980 yılında Japon şifa yöntemlerinden biri olan Zen-Shiatsu masajının su içerisinde uygulanmaya başlanması ile ortaya çıkmış olan ve günümüzde hala oldukça ilgi gören bir terapidir. Watsu terapisi temelde, çeşitli rahatsızlıkların neden olduğu ağrı ve rahatsızlığı hafifletmek için kullanılsa da kişinin kendisini serbest bırakmasını gerektirdiğinden psikolojik anlamda da geliştirici bir yanı bulunur.

Bütüncül bir deneyim sunar.
Watsu terapisi, kişinin kendisini 30-35 derece sıcaklığındaki suya bırakması, ardından her nefes alış verişinde bedeninin özgürleşmesi ve suyun hareketiyle uyumlanması olarak deneyimlenir. Özellikle sıcak su tercih edilmesinin ilk sebebi 30-35 derece aralığının insan bedeninin sıcaklığına yakın olması ve bu sayede deneyimle bütünleşmenin kolaylaşmasıdır. İkinci sebebi ise, vücut kaslarının sıcak suda rahatlayarak serbest bir hale gelmesi ve kasılmanın önlenerek hareketlerin akışa daha kolay uyumlanabilmesidir.

Sıcak su içerisindeki bu deneyim bir terapistin yönlendirmeleri eşliğinde gerçekleşir. Hareketler aktif eylem gerektirmeden terapistin yönlendirmesi ile gerçekleştiğinden pasif hidroterapi olarak da isimlendirilir. Terapist çeşitli esneme hareketleri kullanarak ve bedenin belirli noktalarına masaj yaparak kas ve fasya dokularındaki gerginliği azaltmayı amaçlar. Rahatlamayı ve serbest bırakmayı artırmak için sakinleştirici bir müzik ile terapi desteklenebilir. Bedenin serbest bırakmak ve bir başkasının yönlendirmesine izin vermenin ruhsal dünyada da bir karşılığı vardır. Birine güvenmeye, kontrolü bırakmaya ve zihindeki düşüncelerden uzaklaşmaya olanak sağlayan bu teslim oluş bütünsel bir rahatlama deneyimi sunar.